Rezervoare

.

REZERVOARE DIN POLIETILENA


Rezervoarele monolitice din polietilenă sunt echipate cu racorduri de bransament pentru apa/lichide alimentare. Sunt si variante special concepute pentru a fi ingropate.

Avantaje:
• Greutate redusă;
• Uşor de manevrat şi montat;
• Economic;
• Tinută hidraulică perfectă;
• Durabilitate în timp;

Rezervoarele Rototec din polietilena de inalta densitate sunt ideale pentru stocare apei potabile cat si pentru alte numeroase aplicatii.
Polietilena de fapt e un material netoxic garantat si deci aceste rezervoare pot intra in contact cu lichide alimentare.

Durata-materia prima folosita de ROTOTEC confera incredere maxima produselor sale cat si in ceea ce priveste problemele de coroziune si oxidare, si nu favorizeaza deloc formarea de alge.
Tehnologia de turnare centrifugala utilizata la producerea rezervoarelor, permite realizarea acestora in structura monolitica, fara suduri care ar putea ceda la solicitarile unor tensiuni interne.

Vasele din polietilena sunt usoare, rezistente la schimbari de temperatura si nu sufera deteriorari in timp.
Suprafata plana a recipientelor permite o usoara intretinere. Datorita greutatii reduse, transportul si instalarea au un cost net inferior metalului si fibrei de sticla.

La instalare se verifica atent integritatea recipientelor si a garniturilor. Instalarea nu se poate realiza in vecinatatea surselor de caldura. Vasele se vor pozitiona drept pe o suprafata plana. Locul amplasarii trebuie sa tina cont de a nu lasa sa bata raze de lumina direct pe rezervor, pentru a nu se forma alge. La racordurile cu reteaua/instalatia de apa se vor folosi tuburi flexibile pentru a se evita suprasolicitarile create la incarcarile si descarcarile vasului.