Fose septice

.

SISTEME MODULARE DE EPURARE CIVILA

In conformitate cu normele europene produsele de mai jos se utilizeaza numai in combinatii pentru cazul in care deversarea nu se face in sisteme de canalizare publica (evacuare prin dren sau pe curs de apa).

Sistemele de epurare monolitice din polietilenă sunt dotate cu două capace pentru inspecţie şi vidanjare. Sunt echipate cu racorduri de bransament pentru canalizare. Se pot monta racorduri de prelungire pentru capacul de vizitare, destinate aducerii acestuia la cota terenului. Sunt conforme cu Legea 152/99 din Italia, Directiva 91/271/CEE si 91/676/CEE a Comunitatii Europene, precum si cu norma romana NTPA 011/2002 privind epurarea apelor uzate.

Avantaje:

• Greutate redusă;
• Uşor de manevrat şi montat;
• Modulare;
• Economic;
• Tinută hidraulică perfectă;
• Durabilitate în timp;
• prin combinarea diferitelor tipuri se realizeza sisteme de epurare individuale în funcţie de necesităţi

 














 





Implanturile de fito-depurare au rolul de a trata apa rezultatea dupa un tratament primar (Fosa Biologica IMHOFF), ca alternativa la sistemele traditionale, utilizand arbusti, plante si flori.
Functionarea este asemanatoare cu platourile absorbante utilizate in Franta.

Solutiile cele mai eficiente sunt cele care combina mai multe tipuri de epurare.
[ mecanica (sedimentare), biologica (IMHOFF) si chimica (sedimente active) ]
• Detalii sistem de epurare •

Intretinerea fosei se face prin simpla vidanjare la 12-16 luni si prin inspectii periodice (la min. 3 luni).

Model de amplasare al fosei septice


Montajul fosei septice



Sapati o groapa cu dimensiunile mai mari cu 30 cm fata de cele ale fosei.
Asterneti un strat de nisip de minim 15 cm, compactat si nivelat, peste care asezati fosa. Daca fundul gropii nu este stabil, turnati un radier din beton armat de 15 cm pe care asezati fosa. Faceti bransamentele la conductele de canalizare. Umpleti fosa cu apa si adaugati umplutura laterala de nisip sau pământ curat (fara pietre) în jurul fosei, în straturi de 15-20 cm care se compactează. Daca malurile gropii sunt fragile (se surpa usor) turnati un strat de beton de cel putin 15 cm grosime in jurul fosei.
Umplutura superioara trebuie sa fie de cel putin 30 cm in cazul circulatiei pietonale. Daca zona este carosabila se va turna un strat de beton armat de min. 30cm.